Spletna stran z informacijami o varstvu podatkov

Spletne strani www.ytong.si, www.ytonghisa.si, www.ytong-prenova.si

Veseli smo vašega obiska naše spletne strani. Zavezani smo varovati vaše osebne podatke v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov, v nadaljevanju: GDPR).

V teh informacijah o varstvu podatkov pojasnjujemo, katere informacije (vključno z osebnimi podatki) obdelujemo v povezavi s vašim obiskom in uporabo omenjene digitalne ponudbe ("spletne strani").

Več informacij lahko najdete na naslednjih straneh:

Informacije o varstvu podatkov naših kupcev
Informacije o varstvu podatkov naših dobaviteljev
Informacije o varstvu podatkov naših zaposlenih
Informacije o varstvu podatkov naših poslovnih partnerjev
Informacije o varstvu podatkov glede marketinga

na spletnem naslovu siporeks.si

I. Kdo je odgovoren za obdelavo osebnih podatkov?

Te informacije veljajo za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki jo izvaja družba Xella porobeton SI d.o.o. (upravljalec) ali ki se izvaja v imenu upravljalca.

Upravljalec, odgovoren za obdelavo osebnih podatkov, je:

Xella porobeton SI, d.o.o.
podjetje za proizvodnjo gradbenega materiala

ID št. Za DDV: SI41113063
Matična št.: 5033152

Naslov: Loke pri Zagorju 64, 1412 Kisovec, Slovenija
Telefon: + 386 (0)3 56 60 300
Fax.: + 386 (0)3 56 71 202
Internet: http://www.ytong.si/
E-pošta: info.si@xella.com

Kontakt za varstvo osebnih podatkov:
Kontaktni telefon: +386 (0)3 56 60 310
Kontaktni e-poštni naslov: varstvopodatkov@xella.com
Vsaka uporaba izrazov "mi" ali "nas" v teh informacijah o varstvu podatkov se nanaša na pravkar omenjeno podjetje.

II. Katera načela upoštevamo?

Zaradi ravnanja v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov obdelujemo vaše podatke samo na podlagi zakonskih pooblastil ali vaše privolitve. To velja tudi za obdelavo osebnih podatkov v namene trženja.

Na tej spletni strani zbiramo informacije, ki nam ne omogočajo oblikovanja nobenih neposrednih zaključkov o vaši osebnosti. V določenih primerih – zlasti skupaj z drugimi podatki – se lahko v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov te informacije vseeno pojmujejo kot "osebni podatki". Poleg tega lahko na tej spletni strani zbiramo informacije, ki nam ne omogočajo vaše (ne)posredne identifikacije; takšne so recimo celotne informacije o vseh uporabnikih te spletne strani.

III. Katere podatke obdelujemo?

Na našo spletno stran lahko dostopate brez vnosa osebnih podatkov (kot so vaše ime in priimek, poštni naslov ali e-naslov), vendar moramo tudi v tem primeru obdelati določene informacije, da vam omogočimo dostop do naše spletne strani. Poleg tega na tej spletni strani uporabljamo določene analitične metode in imamo vgrajene funkcije tretjih strank ("socialne vtičnike").

1. Prijavitvene datoteke: kadar obiščete to spletno stran, naš spletni strežnik avtomatsko shrani ime domene ali IP naslov dostopajočega računalnika (običajno računalnika vašega ponudnika internetnega dostopa), vključno z datumom, uro in trajanjem vašega obiska, imeni podstrani/URL-jev, ki jih obiščete, in informacijami o aplikacijah in terminalih, ki jih uporabljate za ogled naših strani.

2. Piškotki: da bi našo spletno stran naredili čim bolj prijazno do uporabnikov, tako kot mnogi drugi operaterji spletnih strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki so shranjene v vašem brskalniku. Pomagajo nam prepoznavati določene preference naših obiskovalcev med brskanjem in v skladu s tem oblikovati našo stran. Večinoma uporabljamo piškotke sej, ki so ob koncu vašega obiska avtomatično izbrisani. Uporabljamo pa tudi trajne piškotke, ki nam pomagajo izboljševati usmerjanje uporabnikov. Naši piškotki ne zbirajo osebnih podatkov in niso primerni za vašo identifikacijo na spletnih straneh tretjih strank. Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da vas obvešča o namestitvi piškotkov, s čimer postane uporaba piškotkov za vas transparentna. Načeloma lahko z nastavitvami vašega brskalnika tudi zavrnete sprejem piškotkov, kar pa utegne pomeniti, da ne boste mogli uporabiti vseh funkcij spletne strani.
3. Analiza spletne strani preko Google Analytics: na naši spletni strani uporabljamo Google Analytics, spletno analitično storitev podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"), ki nam omogoča nenehno izboljševanje naše spletne strani. Google Analytics uporablja piškotke, ki so shranjeni na vašem računalniku in omogočajo analizo uporabe spletne strani. Informacije, ki jih piškotek generira o vaši uporabi te spletne strani, se običajno posredujejo Googlovemu strežniku v Evropi (ali državi članici Evropskega gospodarskega prostora), ki poskrbi za anonimizacijo IP naslova, ki izključi osebno referenco. Šele po opravljeni anonimizaciji IP naslova se skrajšani IP naslov posreduje Googlovemu strežniku v ZDA, kjer se shrani. Le v izjemnih primerih se Googlovemu strežniku v ZDA posreduje celoten IP naslov, ki se nato skrajša šele tam. Ta spletna stran uporablja Google Analytics z razširitvijo za anonimno zbiranje IP naslovov (t. i. IP maskiranje). V našem imenu bo Google uporabil zbrane informacije za oceno vaše uporabe spletne strani, oblikovanje poročil o aktivnosti na spletni strani ter omogočenje drugih storitev v zvezi z uporabo spletne strani, ki jih potrebujemo. IP naslov, ki ga vaš brskalnik prenese v kontekstu Google Analytics, se ne kombinira z drugimi Googlovimi podatki. Uporabo piškotkov lahko zavrnete z izbiro ustreznih nastavitev vašega brskalnika. Toda poudarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli v polnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Googlu lahko tudi preprečite zbiranje in obdelavo podatkov, ki jih generira piškotek in so povezani z vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP naslovom), tako da naložite in namestite brskalniški vtičnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Lahko pa uporabite spodnjo povezavo, da preprečite pošiljanje podatkov Googlu ali da jih obdeluje Google:
Če želite onemogočiti, kliknite tukaj.
Nameščeni zavrnitveni piškotek preprečuje nadaljnje zbiranje vaših podatkov ob obisku te spletne strani. Dodatne informacije o varstvu podatkov s strani Google Analytics najdete na spletnih povezavah: http://www.google.com/analytics/terms/de.html in http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html.

4. Google Remarketing: Na Googlu uporabljamo tudi funkcijo ponovnega trženja na naši spletni strani. To nam omogoča, da vam pokažemo ciljno oglaševanje, ki temelji na vaših interesnih področjih in vaši uporabi ob predhodnih obiskih naše spletne strani. Če ste se strinjali z Googlom, bodo vaši obiski zabeleženi tudi v različnih napravah. Ta oglas se prikaže samo v Googlovih oglaševalskih mestih, bodisi v oglasnih prostorih Google Adwords ali v Google Display Network.  Google uporablja piškotke za analizo uporabe spletne strani kot osnove za prikaz oglaševanja na podlagi zanimanja. Piškotki se uporabljajo za beleženje obiskov na spletnem mestu in anonimnih podatkov o uporabi spletnega mesta. Noben osebni podatek obiskovalcev spletnega mesta ni shranjen. Če nato obiščete drugo spletno mesto v Google Display Network, boste videli oglase, za katere je verjetno, da bodo vključevale predhodno dostopna področja izdelkov in informacij. Uporabo Googlovih piškotkov lahko trajno deaktivirate, tako da sledite spodnji povezavi in naložite ter namestite vtičnik tukaj: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Druga možnost je, da lahko uporabo piškotkov s strani tretjih oseb deaktivirate z uporabo Network Advertising Initiative pod http://www.networkadvertising.org/choices/. Če želite več informacij o Googlovem ponovnem trženju in Googlovem pravilniku o zasebnosti, obiščite http://www.google.com/privacy/ads/.
5. DoubleClick: Za prikazovanje pomembnih oglasov uporabljamo Googlovo storitev DoubleClick. Google v brskalniku dodeli psevdonimno identifikacijsko številko (ID), da preveri, kateri oglasi so bili prikazani v vašem brskalniku in katere oglase ste si ogledali. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Uporaba piškotkov DoubleClick omogoča Googlu in njegovim partnerskim spletnim mestom, da prikazujejo oglase, ki temeljijo na predhodnih obiskih naših ali drugih spletnih mest na internetu. Podatke, ki jih ustvarijo piškotki, posreduje Google strežniku v ZDA za analizo in shranjevanje teh podatkov. Prenos podatkov s strani Googla tretjim osebam poteka samo zaradi zakonskih predpisov ali v okviru naročene obdelave podatkov. Google ne bo preverjal ujemanje vaših podatkov z drugimi podatki, ki jih je zbral Google. Piškotke lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v vašem brskalniku. Googlu lahko preprečite zbiranje podatkov, ki so jih ustvarili piškotki, in ki se nanašajo na vašo uporabo spletnega mesta in obdelavo teh podatkov s strani Google s prenosom in namestitvijo vtičnika za brskalnik, ki je na voljo na naslovu https://adssettings.google.com/u / 0 / overjen? Hl = sl-GB pod elementom DoubleClick deaktivacija. Druga možnost je, da lahko piškotke DoubleClick onemogočite na spletni strani Digital Advertising Alliance - http://optout.aboutads.info.

6. Facebook Pixel: Na naši spletni strani uporabljamo Facebook Pixel of Facebook, Inc. (1601 South Avenue Avenue, Palo Alto, CA 94304, ZDA - www.facebook.com - "Facebook"). Facebook Pixel ponuja možnost spremljanja vedenja uporabnikov, potem ko so bili po kliku na Facebook oglas, preusmerjeni na eno od naših spletnih mest. Ta postopek je zasnovan tako, da oceni učinkovitost Facebook oglasov za statistične in tržne raziskave ter lahko pomaga pri optimizaciji prihodnjih oglaševalskih kampanj. Zbrani podatki so za nas anonimni, zato ne moremo sklepati o identiteti uporabnikov in Facebooku ne posredujemo nobenih vaših osebnih podatkov. Vendar pa Facebook shranjuje in obdeluje podatke, tako da je povezava z ustreznim uporabniškim profilom možna in lahko Facebook uporablja podatke za lastne oglaševalske namene v skladu s Facebookovimi smernicami za uporabo podatkov (https://www.facebook.com/about /privacy/). Facebooku in njegovim partnerjem lahko omogočite prikazovanje oglasov na Facebooku ali izven njega. Za te namene lahko piškotek shranite tudi v računalniku. Če ste član Facebooka in ne želite, da Facebook zbira podatke o vas preko Facebook Pixla in jih povezuje z vašimi podatki o članstvu, shranjenih na Facebooku, lahko nasprotujete uporabi Facebook Pixla tukaj.

7. LinkedIn Conversion Tracking: Na naši spletni strani uporabljamo analizo in tehnologijo sledenja konverzijam od LinkedIn Corporation (2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, ZDA - www.linkedin.com - "LinkedIn"). S to LinkedIn tehnologijo lahko prikazujemo oglase na podlagi vaših interesnih področij. S strani LinkedIna prejemamo tudi zbirna in anonimna poročila o dejavnostih oglasov in informacije o vaših dejavnostih na našem spletnem mestu. Dodatne informacije o varstvu podatkov na spletnem mestu LinkedIn najdete tukaj: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy#choices-oblig. LinkedIn analizi vašega obnašanja uporabe in prikazu vaših interesnih področij lahko nasprotujete, tako da kliknete »Reject to LinkedIn« (za člane LinkedIn) ali »Reject« (za druge uporabnike) pod naslednjo povezavo:
https: / /www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.
8. Analiza spletne strani preko Mouseflow: Na naši spletni strani uporabljamo Mouseflow, spletno orodje za analizo od Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 Copenhagen, Danska, in sicer da beležimo naključno izbrane posamezne obiske (samo z anonimnim naslovom IP). To vključuje protokol gibanja miške, klikov z miško in interakcije s tipkovnico, da bi naključno prikazovali posamezne obiske na tej spletni strani, tako imenovane ponovitve sej in jih ovrednotili v  grafični obliki  (t.i. heatmaps) in izvedli morebitne izboljšave za to spletno mesto. Podatki, zbrani s strani Mouseflow, niso osebni podatki in ne bodo posredovani tretjim osebam. Zbrani podatki se shranjujejo in obdelujejo znotraj EU. Če ne želite, da se podatki iz vaših obiskov spletnih mest zbirajo z Mouseflow, lahko temu nasprotujete na vseh spletnih mestih, ki uporabljajo Mouseflow pod naslednjo povezavo: https://mouseflow.de/opt-out/.
9.  Facebookov socialni vtičnik: na naši spletni strani je vgrajen gumb za povezavo z družbenim omrežjem Facebook (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA - www.facebook.com). Facebookov gumb prepoznate po Facebookovem logotipu ali gumbu za "všeček".
Za preprečitev avtomatskega zbiranja informacij s  strani Facebooka takoj po dostopu do naše spletne strani smo oblikovali t. i. "rešitev dveh klikov": zraven Facebookovega gumba je mesto, ki je videti kot stikalo. Šele po pritisku na to stikalo, čemur sledi klik na Facebookov gumb, se informacije (npr. naslov naše spletne strani in vaš uporabniški ID) posredujejo Facebooku.
Kot operater te spletne strani ne poznamo vsebine posredovanih podatkov ali načina njihove uporabe s strani Facebooka. Ne vemo, kdaj kliknete kateri gumb. Za več informacij o tem, kako Facebook uporablja vaše informacije, si preberite Facebookovo politiko zasebnosti na povezavi [http://de-de.facebook.com/policy.php#].
10. Twitterjev gumb: naša spletna stran uporablja gumbe Twitterjevih storitev. To so gumbi podjetja Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA. Prepoznavni so po napisih "Twitter" ali "Follow" v kombinaciji s stilizirano modro ptico. S pomočjo teh gumbov je mogoče sporočilo ali stran te ponudbe deliti na Twitterju oziroma na Twitterju slediti ponudniku. Po dostopu na mesto naše spletne strani, ki vsebuje takšen gumb, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s Twitterjevimi strežniki. Vsebina Twitterjevega gumba se s Twitterja prenese neposredno na vaš brskalnik. Mi torej nimamo vpliva na količino podatkov, ki jih Twitter zbere ob pomoči teh vtičnikov, zato naše obvestilo temelji izključno na nam dostopnih informacijah. Ob nakupu gumba se bosta torej prenesla samo vaš IP naslov in URL naše spletne strani, vendar ne bosta uporabljena v noben drug namen kot zgolj za prikaz gumba. Dodatne informacije vsebuje Twitterjeva izjava o varstvu podatkov na povezavi http://twitter.com/privacy.
11. Gumb za Google+: naša spletna stran uporablja gumb "+1" družbenega omrežja Google Plus, ki ga upravlja podjetje Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States ("Google"). Gumb je prepoznaven po znaku "+1" na belem ozadju. Po dostopu na mesto naše spletne strani, ki vsebuje takšen gumb, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo z Googlovimi strežniki. Vsebina gumba "+1" se s Googla prenese neposredno na vaš brskalnik in vgradi v spletno stran. Mi torej nimamo nadzora nad količino podatkov, ki jih Google zbere preko tega gumba, vendar domnevamo, da bo zabeležen tudi vaš IP naslov. Več o namenu in obsegu zbiranja ter nadaljnje obdelave in uporabe podatkov s strani Googla kot tudi vaših pravicah in nastavitvenih možnostih za zaščito vaše zasebnosti si lahko preberete v Googlovi politiki zasebnosti za gumb "+1" na povezavi: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html. Če ste včlanjeni na Google Plus in nočete, da bi Google zbiral podatke o vas preko naše spletne strani in jih povezoval  z vašimi podatki o članstvu, shranjenimi na Googlu, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti z Google Plus.

Informacijske in posvetovalne možnosti

Preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani imate na voljo različne informacijske in posvetovalne možnosti. Glede na izbrano možnost obdelujemo naslednje osebne podatke:

a) Kontakt

Če nas kontaktirate prek enega od kanalov, ki so navedeni na naši spletni  strani, bomo obdelali vse osebne podatke, vsebovane v vašem sporočilu,  da bi obdelali in odgovorili na vašo zahtevo.

b) Informacije po pošti / e-pošti

Če zaprosite za posredovanje informativnega gradiva, bomo obdelali podatke, ki jih boste vpisali v kontaktni obrazec, tj. vsaj vaše ime in priimek ter podatke o kontaktnem kanalu, ki ga boste izbrali (poštni naslov in/ali e-naslov), da bomo lahko izvedli enkratno pošiljanje zahtevanega gradiva.

c) Telefonsko posvetovanje

Če zaprosite za telefonsko posvetovanje, bomo obdelali podatke, ki jih boste vpisali v kontaktni obrazec, tj. vsaj vaše ime in priimek ter vašo telefonsko številko, da bomo lahko izvedli želeno telefonsko posvetovanje.

d) Osebno posvetovanje

Če zaprosite za osebno posvetovanje, bomo obdelali podatke, ki jih boste vpisali v kontaktni obrazec, tj. vsaj vaše ime in priimek ter vašo telefonsko številko in/ali e-naslov, da vas bomo lahko kontaktirali in se dogovorili za termin osebnega posvetovanja.

e) E-novice

Če se registrirate za prejemanje naših e-novic, bomo obdelali podatke, ki jih boste vpisali v kontaktni obrazec, tj. vsaj vaše ime in priimek ter vaš e-naslov, da vam bomo lahko poslali naše e-novice.
Druge informacije, ki jih vpišete v kontaktni obrazec (npr. informacije o vaših aktivnostih in interesnih področjih), bomo uporabili za posredovanje vsebin, skladnih z vašimi interesi. Prav tako analiziramo vse podatke, generirane med pošiljanjem in prejemanjem teh e-sporočil (stopnja odpošiljanja, stopnja odpiranja, stopnja klikanja, stopnja konverzije, stopnja odjavljanja, stopnja blokiranja), da bi analizirali uspešnost in uporabo teh e-sporočil. Poleg tega ocenjujemo podatke, ki se generirajo med vašim dostopom do teh e-sporočil in njihovo uporabo (čas odprtosti, kliknjene hiperpovezave, naloženi dokumenti), da bi vam lahko v prihodnje posredovali e-novice z vsebino, ki bo čim bolj prilagojena vašim interesom in potrebam.

f) Marketing

Radi bi vas obvestili o naših izdelkih, storitvah, ponudbah in akcijah    skupine Xella. V ta namen bomo obdelali potrebne podatke, kot ste jih   navedli v kontaktnem obrazcu, vsaj vaše ime in priimek ter podrobnosti kontaktnega kanala (e-pošta in telefon).

IV. V kakšne namene in na kakšni pravni podlagi obdelujemo vaše osebne podatke?

 1. Obdelujemo osebne podatke, ki jih morda vsebujejo prijavitvene datoteke, da bi vam omogočili uporabo naše spletne strani; ta obdelava na podlagi točke f) 1. odstavka 6. člena GDPR poteka v namene našega zakonitega interesa pri upravljanju naše spletne strani.
 2. Podatke, zbrane z uporabo piškotkov in psevdonimiziranih profilov uporabnikov, obdelujemo zaradi izvajanja direktnega marketinga, raziskav trga in nadaljnjega razvoja naših digitalnih ponudb na osnovi potreb uporabnikov; ta obdelava na podlagi točke f) 1. odstavka 6. člena GDPR poteka v namene našega zakonitega interesa pri analiziranju uporabe naše spletne strani.
 3. Obdelava osebnih podatkov za izpolnitev ene od vaših zahtev oddane prek enega od kanalov, ki je navedena na naši spletni strani, se v vsakem primeru izvaja za namene našega zakonitega interesa za vzpostavitev in vzdrževanje poslovnih stikov na podlagi točke f) 1.odstavka 6.člena GDPR. Če se vaša zahteva nanaša na sklenitev pogodbe ali predpogodbe, bodo vaši osebni podatki obdelani na podlagi točke b) 1.odstavka 6.člena GDPR.
 4. Posredovane podatke obdelujemo, da bi naše informacijske in posvetovalne možnosti uporabili tako, da bi vam zagotovili izbrano možnost ter vam v primeru vaše odločitve za naročilo e-novic omogočili registracijo za prejemanje e-novic ter njihovo pošiljanje. Te osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve in v skladu s točko a) 1. odstavka 6. člena GDPR. Vašo privolitev lahko brez navedbe razlogov kadar koli prekličete, vendar preklic ne velja za nazaj; preklic opravite, tako da nas kontaktirate ob uporabi kontaktnih podatkov, navedenih na prvi strani tega obvestila o varstvu podatkov. V vsakem e-sporočilu vam je na voljo tudi povezava za odjavo.
 5. Podatke v povezavi z vašo uporabo naše spletne strani lahko obdelujemo tudi zaradi skladnosti z zakonskimi obveznostmi, ki jih moramo spoštovati; ta obdelava ima podlago v točki c) 1. odstavka 6. člena GDPR.
 6. V potrebnem obsegu obdelujemo osebne podatke v namene naših zakonitih interesov ali zakonitih interesov tretje stranke na podlagi točke f) 1. odstavka 6. člena GDPR. Zakoniti interes vključuje:

a) oblikovanje pravnih zahtevkov oziroma obrambo pred njimi

b) preprečevanje in preiskovanje kaznivih dejanj

c) upravljanje in nadaljnji razvoj našega poslovanja, vključno z upravljanjem tveganj

V. Ali ste dolžni posredovati osebne podatke?

Informacije, potrebne za registracijo ob naročilu na naše e-novice, posredovanje informacij in posvetovanje, izvrševanje spletnih naročil ali registracijo uporabnika oziroma ustvaritev uporabniškega računa, so na ustreznem mestu na spletni strani (npr. v spletnem obrazcu) označene kot obvezne; brez posredovanja obveznih informacij vam ne moremo omogočiti uporabe omenjenih funkcij.

Če zbiramo dodatne podatke, navedemo, ali posredovanje teh informacij temelji na zakonski ali pogodbeni obveznosti oziroma je potrebno zaradi izvrševanja dogovora. Običajno navedemo, katere informacije se lahko posredujejo prostovoljno, kar pomeni, da njihovo posredovanje ne temelji na zakonski ali pogodbeni obveznosti niti ni potrebno v namene izvrševanja dogovora.

VI. Kdo prejme ali ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Osebni podatki se obdelujejo v našem podjetju Xella porobeton SI d.o.o. Upoštevaje kategorije osebnih podatkov, je dostop do vaših osebnih podatkov omogočen samo zaposlenim v pristojnih oddelkih oziroma organizacijskih enotah. K tem enotam v prvi vrsti spadajo oddelki, odgovorni za naše digitalne ponudbe (npr. spletne strani), in naš oddelek za informacijsko tehnologijo. Dostop do osebnih podatkov je omejen na obseg, ki je potreben za namen obdelave.

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja Xella porobeton SI d.o.o.), razen tistim, ki so zakonsko določeni ali pa imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo osebnih podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci in drugi zunanji prejemniki, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

 • ­podružnice v sklopu skupine Xella, ki jim lahko posredujemo osebne poda tke za namen notranjega upravljanja podatkov kupcev;
 • ­ponudniki storitev, ki na podlagi ločenih dogovorov z nami zagotavljajo  določene storitve, ki utegnejo vključevati obdelavo osebnih podatkov, kot  tudi pooblaščeni podizvajalci naših ponudnikov storitev;
 • ­zasebni ali javni organi v obsegu, v katerem smo jim dolžni posredovati  vaše osebne podatke na podlagi zakonske obveznosti, ki jo moramo spoš tovati.

VII. Ali uporabljamo avtomatsko sprejemanje odločitev?

Avtomatskega sprejemanja odločitev (vključno s profiliranjem) v skladu s pomenom 22. člena GDPR ne izvajamo. Če bi takšne postopke uporabili v prihodnosti, bomo o tem ločeno obvestili zadevne posameznike, na katere se nanašajo osebni podatki, v skladu z veljavnimi zakonskimi določili.

VIII. Ali so podatki posredovani v države izven EU-ja / EGP-ja?

Osebni podatki se obdelujejo samo v Evropski uniji ali Evropskem gospodarskem prostoru; osebnih podatkov ne nameravamo posredovati v druge države.

Samo v povezavi z uporabo ponudnikov storitev za posredovanje informacij o storitvah spletne analize so informacije lahko posredovane prejemnikom v t. i. "tretjih državah". Z izrazom "tretje države" so mišljene države izven Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora, kjer ni pričakovati ravni varstva podatkov, ki bi bila primerljiva z ravnjo varstva podatkov v Evropski uniji.

Če posredovane informacije vsebujejo osebne podatke, pred njihovim posredovanjem poskrbimo, da tretja država ali prejemnik v tretji državi zagotovi ustrezno raven varstva podatkov. Takšne varovalke še posebej predstavlja t. i. "sklep o ustreznosti", ki ga je sprejela Evropska komisija za vzpostavitev ustrezne ravni varstva podatkov v določeni tretji državi kot celoti. Druga možnost je posredovanje osebnih podatkov na podlagi "standardnih pogodbenih klavzul EU-ja", dogovorjenih s prejemnikom podatkov, ali – v primeru prejemnikov v ZDA – sledenja načelom t. i. "Zaščite zasebnosti na relaciji EU-ZDA". Z veseljem vam bomo na vašo zahtevo posredovali dodatne informacije o ustreznih jamstvih za ohranjanje ustrezne ravni varstva podatkov; naši kontaktni podatki so navedeni na prvi strani tega sporočila o varstvu podatkov. Informacije o sodelujočih v Zaščiti zasebnosti na relaciji EU-ZDA lahko najdete tudi tukaj: www.privacyshield.gov/list.

IX. Kako dolgo so shranjeni vaši podatki?

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani. Osebne podatke hranimo, dokler imamo zakoniti interes, v skladu z zakonsko obveznostjo in dokler ne prevlada interes posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki za odstop od njihove nadaljnje obdelave. Osnovni podatki in dodatni podatki, zbrani v času trajanja poslovnega odnosa, se hranijo do njegovega prenehanja.

Osebne podatke izbrišemo takoj, ko njihovo nadaljnje shranjevanje ni več potrebno in je izpolnjen namen, za katerega so bili zbrani ali drugače obdelani, oziroma njihovo nadaljnje shranjevanje ni drugače zakonsko dovoljeno.

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

V zvezi z omenjeno obdelavo podatkov redno izvajamo naslednje:

 • po sedmih dneh izbrišemo prijavitvene podatke, če njihovo nadaljnje shranjevanje ni potrebno v zakonsko določene namene, kot sta zaznavanje zlorabe ali zaznavanje in odpravljanje tehničnih napak;
 • po izteku zakonsko predpisanega obdobja shranjevanja izbrišemo podatke, obdelane v kontekstu spletnega naročila, ter
 • po prekinitvi registracije ali izbrisu uporabniškega računa izbrišemo vse podatke, obdelane v kontekstu registracije uporabnika ali ustvarjanja uporabniškega računa.

X. Katere pravice imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki?

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

a) da od nas kadarkoli zahtevate:

 • ­potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
 • ­dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
 • ­eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
 • ­popravek netočnih osebnih podatkov;
 • ­omejitev obdelave, kadar:
 • oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
 • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
 • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • ­izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena GDPR, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
 • ­izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
 • ­prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja;

b)  pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če  menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši GDPR.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden pod Upravljalec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Pravne informacije

Določbe te informacije dopolnjujejo in ne razveljavljajo določb zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. V primeru neskladja med določbami te informacije in določbami zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov veljajo določbe zakonodaje.

Xella porobeton SI d.o.o. lahko kadarkoli spremeni te informacije. S spremembami se lahko seznanite na spletnem naslovu www.ytong.si/601.php .


Kisovec, 25.5.2018