SIPOREKS.si

YTONG.si     /     YTONGHISA.si     /     YTONG-PRENOVA.si

 

Vaša današnja izbira gradbenega materiala bo vplivala na udobnost vašega bivanja v prihodnosti. Zato primerjajte. Noben drug gradbeni material ne združuje toliko prednosti kot porobeton.

ENOSTAVNA IN HITRA GRADNJA

HITREJŠA GRADNJA

Ytong gradbeni sistem je natančno premišljen. Zidaki so veliki, njihova teža pa je relativno majhna, zato jih položite v zelo kratkem času. Za gradnjo objekta z Ytong elementi boste porabili 50 % manj delovnega časa kot za klasično gradnjo.

SISTEM YTONG NISO LE ZIDAKI

Tu sta tudi lepilna malta Ytong in notranji omet Ytong. Z uporabo gradbenega sistema v celoti, bo organizacija in priprava gradbišča enostavna, saj Ytong za razliko od običajne gradnje omogoča delo na zelo majhnem prostoru.

PRAKTIČNO ROKOVANJE Z YTONG MATERIALOM


IDEALNA, PRAKTIČNA MONTERSKA REŠITEV!

Elektro inštalacije - kako jih postaviti?

Utore za elektro in vodovodne inštalacije lahko z Ytong ročnim strgalom ali Ytong električnim vrtalnim strojem izdelate kar sami. Zidne površine ne rabite "štemat". Popolnoma dovolj bo, če s strgalom naredite utore za vnaprej izrisane kanale in cevi ter žice po instalacijskem projektu.

Priprava Ytong  tankoslojna lepilna malta.

Ytong tankoslojna lepilna malta​ je s svojimi številnimi prednostmi nezamenljiva pri renovacijskih in zidarskih podvigih. Edina tankoslojna lepilna malta, ki zadovoljuje zahteve gradnje z gradbenimi elementi Ytong. S svojo konsistenco in načinom priprave idealno sodi v ekonomičen in praktičen sistem gradnje Ytong.


POPOLNA MEŠANICA ZA NAJBOLJŠI UČINEK!

 

ytong vam omogoča optimalno rešitev za vašo gradnjo.

ZAKAJ JE GRADNJA S POROBETONOM BOLJŠA?

Gradnja z opeko

Za gradnjo stanovanjske hiše neto površine 180 m2 iz modularne opeke boste poleg zidakov potrebovali še:

 
  • 18,6 m3 peska za malto
  • 5,5 m3 apna
  • 2,4 m3 cementa
  • 4700 l vode

Poleg organizacije prevozov boste potrebovali še prostor za deponijo materiala in pripravo malte. Tako boste do mesta zidanja prenesli kar 35 ton, ročno ali z dvigalom. Med delom, in kasneje pri izdelavi utorov za instalacije, se znova pojavlja odpad, ki ga je potrebno odstraniti.

Gradnja Z YTONG POROBETONOM

Pri gradnji istega objekta z Ytong bloki potrebujete samo:

 

 
  • 1458 kg Ytong bele lepilne malte in
  • 350 l vode za pripravo, kajti Ytong lepilno malto pripravljate neposredno na mestu zidanja


Odpada ni, saj elemente žagate s posebno tračno žago, tako da vse manjše dele zidakov tudi porabite v gradnji. Priprava Ytong lepilne malte, sama vgradnja in nato priprava instalacijskih kanalov ne povzroča nobenega odpada niti motečega hrupa.

 

Čas gradnje je denar – vaš denar! PRIHRANITE Z optimalnimi dimenzijami YTONG zidnih blokov in njihovo preprosto uporabo.

CENEJŠA GRADNJA

Zakaj bi plačevali več, če lahko z ytong-om prihranite?

Visoko kakovosten gradbeni material Ytong je ekološki od proizvodnje do recikliranja, v procesu gradnje varčuje pri stroških in času ter prinaša vrsto prednosti, ki več generacijam omogočajo visoko kakovost bivanja in nizke stroške oskrbe z energijo.

 

Gradnja z Ytong je cenejša zaradi:

  • blokov velikih dimenzij,
  • majhne teže Ytong elementov,
  • usklajenega sistema gradnje,
  • malo pripravljalnih del in pomožnih materialov.

Kaj VAM nudimo, da boste brez težav zgradili kakovosten,

varen in trajen objekt?

Ytong prinaša vrsto prednosti, ki vam bodo pomagale pri hitrejši in cenejši gradnji. Našim kupcem ponujamo več.

 


NASVETI NAŠIH STROKOVNJAKOV PRED IN MED GRADNJO

Naši strokovnjaki za načrtovanje in gradnjo vam bodo stali ob strani in svetovali, kaj morate med samo gradnjo upoštevati in na kaj morate biti še posebej pozorni.


PRIKAZ TEHNIKE GRADNJE NA VAŠEM GRADBIŠČU

Ob procesu gradnje vam bo z osebnim in brezplačnim svetovanjem na vašem gradbišču pomagal naš demonstrator gradnje.


NASVETI ZA EKONOMIČNOST POSAMEZNIH FAZ GRADNJE

Strokovnjaki vam bodo svetovali, da bo končni rezultat v celoti zadovoljil vaša pričakovanja in bo vaš dom dosegel zapisane standarde pasivne ali nizkoenergijske gradnje.


BREZPLAČNO ORODJE IN PREVOZ OB NAKUPU YTONG HIŠE

Ob naročilu ene izmed Ytong hiš vam bomo naročene gradbene materiale dostavili brezplačno.


SIPOREKS, POROBETON, YTONG. KAJ JE KAJ?

siporeks je porobeton, MATERIAL IZ ISTIH SUROVIN KOT YTONG.

 


Siporeks je porobeton, material iz istih surovin kot Ytong in druge blagovne znamke porobetonov na svetu. Na slovenskem trgu je od leta 1977 delovala tovarna Siporex, ki je proizvajala porobeton blagovne znamke Siporex. Konec 90-tih je tovarno kupil nemški Ytong AG, moderniziral proizvodnjo in začel proizvajati porobeton Ytong. Le ta ima boljše toplotnoizolativne lastnosti kot siporeks in je zaradi uporabe drugačne tehnologije proizvodnje sodobnejši. Proizvodni proces Ytong-a je maksimalno avtomatiziran, kar pomeni, da je primerna sestava/struktura  zidakov, njihove dimenzije in lastnosti  zagotovljena in enakomerna, zaradi zmanjšanja vpliva človeškega faktorja v proizvodnji, ki je navsezadnje zelo občutljiva. To pomeni, da je Ytong sodobnejši, bolj dovršen, nadzorovan in s tem tudi kvalitetnejši izdelek od siporeksa, kot so ga poznali Slovenci. Siporex v tujini še obstaja, je pa blagovna znamka v lasti koncerna Xella, ki je lastnik blagovnih znamk porobetona Ytong in Hebel.


ZABELEŽI SI! YTONG = največji med porobetonI.

Ytong je gradbeni sistem materialov iz porobetona in zajema paleto gradbenih elementov, dodatkov in storitev, ki omogočajo gradnjo od temeljev do strehe. V sebi združuje vrsto odličnih lastnosti, kot so vrhunska toplotna izolativnost, požarna odpornost, potresna varnost in vsestranska uporabnost. Ytong je enostaven za obdelavo in omogoča hitro napredovanje gradnje. Objekti zgrajeni iz Ytong-a so trajni, varčni in zdravju prijazni.

Z Ytongom je bivanje prijetno, varno in ugodno.

Dom. Varnost. Ugodje. Stroški. Izbira materiala za gradnjo bistveno vpliva na kakovost vašega doma. Ytong vam omogoča optimalno rešitev za vašo gradnjo.

 

Ytong z vami od začetka do konca gradnje

Ytong gradnja

Ytong hiše

Ytong prenova

Preprosto hitrejša gradnja!

Čas gradnje je denar – vaš denar!

 080 18 22

KONTAKTIRAJTE NAS

Imate dodatna vprašanja glede Ytong materiala in gradnje? Želite ponudbo, kataloge in dodatne informacije?